Kakaové máslo získáváme lisováním surové kakaové hmoty z nepražených kakaových bobů Criollo. Pěstovány jsou v podmínkách ekologického zemědělství – v čisté přírodě jihoamerického Peru. Lisování se provádí za nízké teploty, nedochází tak ke ztrátě důležitých živin a enzymů. Máslo je tepelně stabilní, obsahuje přírodní antioxidanty, které zabraňují žluknutí, a uchovává si jemnou vůni a chuť hořké čokolády.
Kakaové máslo se nejčastěji používá při výrobě čokolády. Avšak kouzlit s ním můžete i v kuchyni při přípravě koláčů, dezertů, sušenek, zmrzliny a jiných pokrmů. Je také výborným přírodním prostředkem v každodenní péči o pokožku.
Použití: Při výrobě čokolády (zjemní chuť), čokoládových polev (při krájení nebude poleva praskat), zmrzliny, na smažení, pečení masa a sladkých pokrmů.
Složení: 100 % BIO kakaové máslo ve formě kousků.
Může obsahovat stopy suchých skořápkových plodů.
Výživové údaje na 100g: Energetická hodnota: 3750kJ/896kcal, tuky: 99g z toho nasycené mastné kyseliny: 65g, sacharidy: 0g z toho cukry: 0g, bílkoviny: 0g, sůl 0,1g.
Skladujte v chladu a v suchu při relativní vlhkosti do 65 % v uzavřeném obalu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
Země původu: Peru
Hmotnost: 250g
Kontrolní orgán KEZ CZ-BIO-001