Světová čokoláda
Nepřihlášený zákazník
V KOŠÍKU MÁTE
0
0 ks zboží za 0 Kč
Do košíku bylo vloženo: , ks

./znacky/stredni/7.jpg


 

VENCHI – tradice delší než století

 

Kvalita a stotřicetiletá tradice: to je tajemství značky Venchi. Už od roku 1878 mohou milovníci čokolády vychutnávat jejich vynikající nenapodobitelné výrobky. 

Exkluzivní receptury a prvotřídní suroviny, které firma nikdy nenahrazovala méně hodnotnými náhražkami, jsou pro Venchi klíčové. Každá ingredience je pečlivě vybírána, ať už jde o kakao z Venezuely, Ekvádoru či Afriky, lískové oříšky z Piemontu nebo mandle ze Sicílie. Důraz se klade na striktní dodržování kvality a čerstvosti surovin, specializaci a kulturu prezentace. Používá se pouze přírodní vanilka nikoli vanilín či vanilkový extrakt. V čokoládách Venchi nenajdete konzervanty, barviva a geneticky modifikované ingredience.


Firmu založil Sylvano Venchi jako menší podnik rodinného typu. Začal výrobou čokolád dle tradičních receptur, a to především proslulou Giandujou, což je jemná pasta vzniklá smícháním mletých lískových oříšků a mléčné čokolády. Světoznámou se stala Venchi uvedením řady Nougatine, jejímž základem jsou drcené a karamelizované lískové oříšky obalované čokoládou. Dnes firma pokračuje v rozšiřování své kolekce o nové verze se zajímavými ingrediencemi. Dodává na trh více než 250 různých čokolád a čokoládových specialit. Kromě Itálie se s produkty Venchi můžete setkat v dalších zemích Evropy, v USA, Saudské Arábii i na náročném japonském trhu.


K nejznámějším výrobkům Venchi patří řada Giandujotti, kde je základem čokoláda s lískooříškovou pastou Gianduja či celými lískovými oříšky. Ty pocházejí ze severu Itálie z oblasti Piemont a jsou považovány za nejkvalitnější. Řada Cour di Cacao potěší ty, kteří si oblíbili hořkou čokoládu. Tabulky a pralinky s 75% a 85% obsahem kakaa jsou vyrobeny z jemného aromatického kakaa Criollo v kombinaci s kakaem Forastero. Další z produktů Venchi je Cuba Rum – čokoláda s pravým kubánským rumem a nugátovou náplní. V nabídce jsou také luxusní bonboniéry s vybranými pralinkami, výtečná hořká čokoláda s chilli papričkami, Chocaviar z aromatického kakaa či proslulé čokoládové doutníky.


Venchi vychází vstříc moderním požadavkům na omezení příjmu cukru. Řada Sugar Free, která je vhodná pro diabetiky a pro všechny, kteří se bez cukru obejdou, si za krátkou dobu získala světovou oblibu. Místo cukru se používá přírodní sladidlo maltitol, získávané z obilných sladů. Oproti běžnému cukru má nesporné výhody. Obsahuje až o třetinu méně kalorií, má nižší glykemický index, nezvyšuje prudce hladinu krevního cukru a nepodporuje vznik zubního kazu. Maltitol se ideálně uplatňuje právě ve výrobě čokolád. Na rozdíl od umělých sladidel či fruktózy se vyznačuje velice jemnou chutí a tudíž nepotlačuje původní aromatické a chuťové vlastnosti kakaa, případně dalších ingrediencí.


Italská čokoládovna Venchi šířkou a kvalitou produkce potvrzuje své výjimečné postavení na světovém trhu.


Rychlý kontakt
Světová čokoláda
HEALTH LINK s. r. o.,
Holická 1173/49a, Olomouc
tel.: 585 207 095
http://www.svetovacokolada.cz/
info@svetovacokolada.cz