Pacari je rodinná firma z Ekvádoru, která se věnuje výrobě BIO čokolád a RAW produktů v co nejvyšší možné kvalitě.
Santiago Peralta a Carla Barboto vybudovali firmu na společensky a ekologicky udržitelných pricipech, aby zajistily podporu blahobytu země a komunity kolem nich. Kombinace zápalu pro podnikání, a také závazek k ochraně domácí suroviny Arriba Nacional kakaa, dali vzniknout první Pacari single origin čokoládě vyrobené v Ekvádoru.
Od roku 2002 pracovali s pěstiteli kakaových bobů a získané znalosti jim umožnili vytvořit čokoládu s naprosto nenapodobitelnou a jemnou chutí kakaa. Podstatnou složkou celého procesu je práce přímo s lokálními zemědělci, kteří jsou do výroby zapojeni včetně návrhů obalů.
Pacari vyrábí v malých dávkách za použití pečlivě vybraných složek, aby se vám dostalo nezapomenutelného čokoládového zážitku. Slovo Pacari znamená v domorodém jazyku andského regionu "přirozenost". Název byl vybrán jako důkaz, že čokoláda je to nejlepší z darů Země, všechny ingredience jsou přírodní a 100% ekvádorské. Pacari stále hledá nové způsoby, jak dosáhnout té nejvyšší kvality. Používají pouze kakao odrůdy Arriba Nacional, které je klasifikováno jako “fino de aroma”. Tato nádherná odrůda je charakteristická svým intenzivním aroma exotického ovoce a květin, vyváženou elegancí a čokoládovou dochutí. O její intenzivní kakaové vůni dokonce vyprávějí zdejší legendy.
Panenská příroda, sluneční svit a křišťálově čistá voda, z toho všeho je Arriba Nacional utkána. Úrodná zem Ekvádoru je po tisíce let považována za posvátnou a spolu s příznivými klimatickými podmínkami umožňuje její pěstování v různých odrůdových obměnách.
Chuť kakaa Arriba Nacional je vskutku jedinečná. Paletu sladce oříškových tónů vyvažuje ovocná chuť a svěží nádech pomeranče, celou kompozici korunuje květinové aroma s odstíny jasmínu. A právě díky chuťové rozmanitosti vyhledávají tento druh kakaa milovníci čokolád z celého světa. Kombinace úrodné sopečné půdy bohaté na minerály spolu s teplým podnebím pomáhá kakaovým bobům rozvinout jejich působivé vlastnosti.
Značka Pacari je za poslední roky nejvíce oceňovaná čokoláda a na prestižní soutěži "International Chocolate Awards" získala v letech 2012 - 2014 nejvíce zlatých a stříbrných medailí, a to převážně v kategorii hořké a RAW čokolády.
Životní prostředí
Firma Pacari se zabývá udržitelností ekosystému a její produkce vychází z přesvědčení, že podnikání v rozvojové zemi, jakou je Ekvádor, by si mělo klást za povinnost podporovat zdravou a ekologicky šetrnou výrobu. Během procesu pěstování nedochází k poškozování životního prostředí včetně zdraví zemědělců. Pacari nakupuje suroviny pouze od certifikovaných ekologických farem. Díky spolupráci s tradičními pěstiteli kakaa, nikoli s plantážemi, se snaží chránit nenahraditelnou genetickou zásobu, kterou ekvádorské kakao bezesporu je. Na malých ekvádorských farmách rostou kakaové stromy stovky let a pěstovány jsou dle tradičních postupů, které přispívají k zachování této vzácné a jedinečné odrůdy.
Sociální odpovědnost
Spolupráce s drobnými farmáři je založena na spravedlivém odměňování. Pacari od pěstitelů vykupuje za vyšší ceny oproti cenám tržním, aby získali ohodnocení za svou tvrdou práci a mohli pokračovat ve svých udržitelných zemědělských metodách. Majitelé firmy Pacari přitom žijí jen několik hodin jízdy od většiny producentů, se kterými úzce spolupracují a s nimiž si v rámci partnerství vybudovali důvěryhodný obchodní vztah s dlouhodobými závazky.
Čokolády značky Pacari se vyrábějí ručně za použití nejvybranějších organických kakaových bobů z konkrétních regionů. S každou tabulkou tak objevíte typickou chuť daného teritoria. Užijte si nejvzácnější a nejchutnější kakaové boby naší planety.
http://www.internationalchocolateawards.com/2014/11/world-final-2014-winners/
http://www.pacari.com/